Сайт учителя хімії 

Білоус Раїси Григорівни

Меню сайту
Статистика
Flag Counter

Каталог файлів

Головна » Файли » 7 клас

Горіння цукру.
29.06.2015, 16:37

Як відомо, чистий цукор не горить. Від дії вогню він лише плавиться, а потім поступово розкладається з утворенням світло-жовтого леденця, коричневої карамелі і нарешті обвуглюється.

Посипте шматочок рафінаду цигарковою золою або попелом, що лишився в печі після згоряння дров чи бадилля, і піднесіть до нього запалений сірник. Цукор легко займається і горить полум’ям. Отже, в попелі є речовини, що правлять каталізатором у процесі горіння сахарози. Це, зокрема, солі літію, які тютюн та інші рослини витягують з грунту і нагромаджують в собі.

Отже, якщо замість попелу взяти чисті солі літію – LiCl, LiNO3, Li2CO3 то ефект буде такий самий.

Категорія: 7 клас | Додав: belous_raja
Переглядів: 1651 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар